TIETOSUOJASELOSTE

EU:n tietosuoja-asetus (2016/679) | Henkilötietolaki (523/1999) 10 ja 24§ 

1. Rekisterinpitäjä

Nuorisosäätiö sr (y-tunnus 0217066-0)
Nuorisoasuntojen Isännöinti Oy (y-tunnus 0872916-2)

Hiihtäjäntie 7, 00810 Helsinki
asiakaspalvelu@nuorisosaatio.fi, puh. 09 7552 4700

2. Yhteyshenkilö rekisteriä koskevissa asioissa

Antti Hartikainen
Hiihtäjäntie 7, 00810 Helsinki
antti.hartikainen@nuorisosaatio.fi

3. Rekisterin nimi

Nuorisosäätiön ja Nuorisoasuntojen Isännöinti Oy:n asiakkuuteen ja muuhun asialliseen yhteyteen perustuva rekisteri. 

4. Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus

Henkilötietoja käsitellään asiakkuuteen ja sopimussuhteeseen perustuvan suhteen hallinnointiin, hoitamiseen, kehittämiseen ja analysointiin, kuten esimerkiksi:

  • asiakastietojen ylläpito ja tämän osalta tarvittavien tietojen jakaminen rekisteripitäjän kanssa sopimussuhteessa oleville tukitahoille
  • ­asumisen tukipalveluihin
  • vuokrareskontran ylläpito
  • ­vuokrasaatavien ja muiden huoneenvuokrasaatavien perintätoimet
  • ­asuntojen kunnossapito ja avainhallinta tämän osalta tarvittavien tietojen jakaminen rekisterinpitäjän kanssa sopimussuhteessa oleville huoltoyhtiöille ja lukkoliikkeille
  • ­vuokrasopimusten päättäminen
  • ­asiakaskyselyt
  • ­asiakasviestintä, -tiedotus ja -markkinointi.

5. Rekisterin tietosisältö

Rekisterissä voidaan käsitellä asiakkuuteen liittyviä henkilötietoja vuokra-asunnon hakijoista, vuokralaisista, kanssavuokralaisista, muista asumaan tulevista henkilöistä ja osakkaista.

Tallennettavat tiedot:

Sukunimi, etunimi, kutsumanimi, kansalaisuus, henkilötunnus, kotikunta, osoitetiedot, puhelinnumero, sähköpostiosoite, työpaikka, oppilaitos, arvo tai ammatti, siviilisääty, sukupuoli (määrittyy sotun perusteella), asuntoon muuttavien henkilöiden lukumäärä, muiden asuntoon muuttavien tiedot (nimi, kansalaisuus, henkilötunnus), tulo- ja varallisuustiedot, asunnon tarpeen tiedot, nykyistä asuntoa koskevat tiedot, omaisuuteen liittyviä tiedot (varallisuus ja lainat), asiakkaan antamat muut tiedot, hakemuksen jättöpäivä / uusintapäivä, luottotiedot/maksuhäiriömerkintätiedot, velkajärjestelytiedot, vuokrasopimustiedot, vuokratiedot, vuokravakuustiedot, muiden vuokrasuhteeseen liittyvien maksujen tiedot, asumistukitiedot, maksusuunnitelmatiedot, perintätiedot, , mahdolliset holhous- tai edunvalvontatiedot tai muut asiayhteyteen kuuluvat yhteystiedot, vuokrasuhteen päättämiset, pankkitilitiedot vakuuden palautusta varten, uudet osoitetiedot poismuuton yhteydessä, muut asiakkuuteen liittyvä viestintä- ja toimenpidetiedot, kauppakirjan tiedot.

6. Säännönmukaiset tietolähteet

Tietoja kerätään rekisteröidyltä itseltään muun muassa vuokra-asuntohakemuksessa, sähköisissä palveluissa, asiakaskontaktien yhteydessä (sähköpostit, puhelut, tapaamiset), asumiseen ja vuokrasuhteeseen liittyvissä lomakkeissa ja ilmoituksissa sekä irtisanoutumisen yhteydessä.  

Tietoja voidaan kerätä myös sopimuskumppaneilta (tukiasuminen, huoltoyhtiö, avainhallinta) sekä viranomaisilta ja yrityksiltä, kuten Väestörekisterikeskuksesta, kuntien ja kaupungin sosiaalitoimista, Suomen Asiakastiedosta.

Tietoja voidaan kerätä myös kyselyiden, markkinointikampanjoiden ja tapahtumien yhteydessä.

7. Tietojen säännönmukaiset luovutukset

Nuorisosäätiö noudattaa salassapitovelvollisuutta henkilötietojen suhteen eikä pääsääntöisesti luovuta niitä konsernin ulkopuolelle. Tietoja voidaan luovuttaa kulloinkin voimassaolevan lainsäädännön sallimissa ja velvoittamissa rajoissa mm. asumistoimeen, kiinteistöhuoltoon, avainhallintaan ja perintään liittyvissä asioissa, joita hoitaa sopimuskumppani sekä tahoille, joilla on lainsäädännön mukaan oikeus tietojen saantiin, kuten esim. Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskukselle ARA-vuokra-asuntojen osalta.

Mikäli asunnon omistajaksi tulee Nuorisosäätiö-konsernin ulkopuolinen taho, voi Nuorisosäätiö-konserni luovuttaa asunnon uudelle omistajalle vuokrasuhteen hoitamiseksi tarpeelliset tiedot.

Asukasviestintään, uutiskirjeisiin, asukaskyselyihin ja mahdollisten uusien tai vapautuvien asuntojen markkinointiin voidaan käyttää omaa asiakasrekisteriä (sähköpostiosoitteet). Näitä tietoja ei luovuteta ulkopuolisille.

8. Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle

Tietoja ei siirretä Euroopan unionin jäsenvaltioiden alueen tai Euroopan talousalueen ulkopuolelle.

9. Rekisterin suojaus

Manuaalisesti ylläpidettävät aineistot sijaitsevat valvotuissa tiloissa, joihin on asiattomilta pääsy estetty.

Sähköisesti käsiteltävät rekisteritiedot ovat suojattu palomuureilla, salasanoilla ja muilla tarvittavilla turvatoimilla, jotka ovat kulloinkin yleisesti hyväksytyin keinoin suojattu.

Nuorisosäätiön teknisesti ja hallinnollisesti suojattuun, henkilötietoja sisältävään järjestelmään on pääsy ainoastaan rekisterinpitäjän yksilöidyillä työntekijöillä ja sopimuskumppanien henkilöstön edustajilla, jotka työnsä puolesta tarvitsevat tietoja.

10. Rekisteröidyn tarkastus-, kielto ja korjausoikeus

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä tietoja hänestä on rekisteriin tallennettu. Tarkastuspyyntö tulee lähettää Nuorisosäätiön asiakaspalveluun kirjallisesti ja allekirjoitettuna. Tarkastuspyyntö voidaan tehdä myös henkilökohtaisesti rekisteripitäjän luona. Tiedot toimitetaan henkilökohtaisesti henkilöllisyyden todentamista vastaan asiakaspalvelumme kautta.

Rekisteröidyllä on oikeus tietojen oikaisemiseen ja virheellisen tiedon korjaamiseen ottamalla yhteys rekisterinpitäjän asiakaspalveluun.

Rekisteröidyllä on oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen, oikeus rajoittaa henkilötietojen käsittelyä, oikeus tulla unohdetuksi* (ei sovelleta lakisääteisiin rekistereihin), oikeus vastustaa käsittelyä sekä automaattista päätöksentekoa ja profilointia (ei sovelleta lakisääteisiin rekistereihin) ja oikeus saada ilmoitus henkilötietojen tietoturvaloukkauksesta.

Rekisteröidyllä on oikeus kieltää häntä koskevien tietojen käsittely ja luovuttaminen suoramainontaa, etämyyntiä ja muuta suoramarkkinointia sekä markkina- ja mielipidetutkimuksia varten ottamalla yhteyttä rekisterinpitäjään.

*Oikeus tulla unohdetuksi: Jos tietojen säilytys on välttämätöntä esimerkiksi vuokrasopimuksen ja siihen liittyvien velvollisuuksien takia,tiedot säilytetään kyseistä tarkoitusta varten niin pitkään kuin se on tarpeen.

Nuorisosäätiö Hiihtäjäntie 7, 00810 Helsinki Puhelin 09 7552 4700 Faksi 09 7552 4755 Sähköposti: asiakaspalvelu@nuorisosaatio.fi
Poutapilvi web design - P4 - julkaisujärjestelmä
Tämä sivusto käyttää evästeitä sivuston käyttöä koskevien tietojen keräämiseksi. Kun käytät tätä sivustoa, hyväksyt evästeiden käytön.
Sulje

Evästekäytännöt

Tätä sivustoa käyttämällä hyväksyt, että voimme asettaa evästeitä tietokoneellesi tai mobiililaitteeseesi.

1. Mitä evästeet ovat?

Evästeet ovat pieniä datatiedostoja, jotka siirtyvät tietokoneellesi, kun otat yhteyden johonkin verkkosivustoon. Evästeet tallentuvat selaimen käyttämien tiedostojen yhteyteen.

Lisätietoa evästeistä saat sivulta www.aboutcookies.org.

2. Miksi evästeitä käytetään?

Evästeet tunnistavat tietokoneesi, kun tulet sivustolle uudelleen. Ne muistavat myös sivustolla aikaisemmin tekemäsi valinnat ja parantavat siten sivuston käyttökokemusta. Evästeiden avulla pystyy esimerkiksi tunnistamaan käyttäjän laitteet sekä mukauttamaan mahdollisia mainoksia sivuilla sekä mahdollisissa muissa palveluissa.

3. Mitä evästeitä käytetään?

Jotkin evästeet ovat sivustomme teknisen toiminnan ja käytön vuoksi välttämättömiä. Nämä evästeet eivät kerää käyttäjästä tietoa, jota voitaisiin hyödyntää markkinoinnissa tai muistamaan käyttäjän valitsemia sivustoja.

Suorituskykyä mittaavat evästeemme keräävät tietoa siitä, miten käyttäjät käyttävät verkkosivujamme (esim. eniten käytetyt sivut, mahdolliset virheviestit). Nämä evästeet eivät kerää käyttäjistä tunnistettavia tietoja, vaan ne ovat anonyymejä ja niitä käytetään ainoastaan parantamaan nettisivujen toimivuutta.

Sivuilla olevat kolmansien osapuolten liitännäispalvelut (esim. mainokset, YouTube-videot, Google-tilastointi tai Facebook-liitännäiset) saattavat tallentaa käyttäjän tunnistamiseen käytettävää tietoa, mihin emme valitettavasti voi vaikuttaa. Jos haluat estää niitä seuraamasta liikkumistasi verkossa, voit kytkeä ns. kolmannen osapuolen evästeet pois käytöstä selaimesi asetuksista. Ohjeet löydät selaimesi ohjesivuilta.

Sivuillamme saattaa olla myös painikkeita, jotka helpottavat sisällön jakamista eri verkkoviestintäympäristöihin ja sosiaaliseen mediaan. Jos käytät näitä painikkeita, valitsemaltasi palvelulta voidaan asettaa eväste päätelaitteellesi. Nämä evästeet eivät ole hallinnassamme. Lisätietoja kolmannen osapuolen evästeiden käytöstä saat kyseisen osapuolen verkkosivulta.

4. Evästeiden hallinta ja estäminen

Jos et halua vastaanottaa evästeitä, voit muuttaa Internet-selaimesi asetuksia niin, että saat ilmoituksen aina kun evästeitä ollaan lähettämässä tietokoneellesi. Vaihtoehtoisesti voit estää evästeiden käytön kokonaan. Evästeiden käyttöä voi rajoittaa tai sen voi estää Internet-selaimen kautta (katso tarkemmat tiedot selaimen ohjeista).

Jos estät evästeiden tallennuksen tai poistat ne käytöstä, jotkin verkkosivujemme toiminnoista eivät välttämättä toimi oikein.

Sulje