• Voinko varata ajan hakemuksen käsittelyn nopeuttamista varten?

  Asuntohakemusten tai asukasvalinnan tiedusteluja varten ei valitettavasti voi varata aikaa. Asukasvalinnat perustuvat hakemuksessa oleviin tietoihin, joten yhteydenotot asiakas- tai vuokrauspalveluumme eivät nopeuta asunnon saantia.

  Nuorisosäätiöllä ei ole perinteistä aikaperusteista hakemusjonoa, jossa asunnot tarjottaisiin hakemuksen jättämispäivän mukaan, emmekä pysty antamaan arviota milloin mahdollisesti pystymme tarjoamaan asuntoa.

  Emme vastaa tiedusteluihin koskien jonotusaikoja tai asukasvalintoja.

  Minulla on maksuhäiriömerkintöjä. Voinko saada asunnon Nuorisosäätiöltä?

  Tarkastamme kaikkien hakijoiden luottotiedot. Mikäli hakijalla on maksuhäiriömerkintöjä, asuntohakemus siirtyy käsittelyyn erillisvalintamme puolelle. Kun hakemus on käsitelty, olemme yhteydessä, mikäli voimme tarjota sinulle asuntoa.

  Olen vasta muuttanut suomeen, joten en ole saanut esitäytettyä veroilmoitusta. Mikä liite minun tulee toimittaa?

  Mikäli sinulla ei ole ollut verotettavia tuloja Suomessa edellisenä vuonna, tarvitsemme hakemuksen liitteeksi Verotoimistosta saatavan todistuksen.

  Kuinka kauan Nuorisosäätiön asunnoissa saa asua?

  Vuokrasopimus on voimassa siihen saakka, kunnes asukas täyttää 35 vuotta. Mikäli asunnossa on kaksi päävuokralaista, on sopimus voimassa siihen saakka, kunnes nuorempi täyttää 35 vuotta.

  Voinko saada uuden asuntotarjouksen, jos kieltäydyn minulle tarjotusta asunnosta?

  Asuntohakemus pysyy voimassa, vaikka asuntotarjouksesta kieltäytyisikin. Mikäli asuntohakemuksen hakukriteereitä haluaa muuttaa, tulee tehdä uusi hakemus. Uusi hakemus korvaa automaattisesti aiemmin tehdyn hakemuksen.

  Suuren hakijamäärän vuoksi asuntoja ei riitä kaikille hakijoillemme, joten emme valitettavasti osaa sanoa, milloin mahdollisesti voimme tarjota asuntoa uudelleen.

  Miten vuokrasopimus allekirjoitetaan?

  Vuokrasopimus allekirjoitetaan sähköisesti, omilla pankkitunnuksilla.

  Jos aloitan vuokrasopimuksen kesken kuukauden, joudunko maksamaan vuokraa koko kuukaudesta?

  Et joudu. Kesken kuukauden alkavissa sopimuksissa, vuokraa maksetaan vain sopimuksen voimassaolopäiviltä.

  Takaisin